Ny elektrisk loppis i Stockholm – nu med mötesplats för ”elektriska polare”

Den 28 januari kan du återvinna, köpa, sälja, byta eller dela elektronik på Katarina Bangata i Stockholm. Batteriåtervinningen följer upp de två senaste vintrarnas succéer med ytterligare en elektrisk loppis. Nytt för i år är att deltagarna kan bli ”elektriska polare” och skapa delningspooler för elprylar, till exempel en skruvdragare, en högtryckstvätt eller en glassmaskin.

- Vi vill visa hur enkelt det är att bidra till en mer hållbar utveckling. Det första man kan göra är att dela med sig av saker som man bara använder ibland. Det som man vill bli av med kan man sälja eller skänka – om det inte fungerar – återvinna. På så sätt minskar vi behovet av att bryta nya metaller, vilket på sparar på jordens resurser, säger Micaela Westerberg.

Precis som vid tidigare loppisar arrangeras en mängd olika aktiviteter under dagen på Katarina Bangata.  Alla som deltar bjuds på soppa. Det blir även elektro-DJ:ar, Electric Boogie-skola och Sveriges mest lysande elbil. Med andra ord – kul för hela familjen.

- Elavfall är den avfallssort som växer snabbast i världen. Det behöver vi göra något åt. Hushållen i Sverige har i genomsnitt 6 kilo batterier och elprylar liggande hemma, prylar som skulle göra sig bättre som återanvända eller återvunna resurser än oanvända i en byrålåda, säger Micaela Westerberg, kommunikationschef på Batteriåtervinningen.

Vad: Elektrisk loppis

När: Lördagen den 28 januari, kl 11.00-16.00

Var: Katarina Bangata (Bondens marknad), Södermalm, Stockholm


För mer information, kontakta:

Micaela Westerberg, kommunikationschef Batteriåtervinningen, 08-545 216 89

 

Batteriåtervinningen arbetar med att informera och tipsa allmänheten om hur man kan återvinna batterier och elprylar med inbyggda batterier. Målet är att öka återvinningen och därmed bidra till att minska påverkan på miljön. Ansvarig för Batteriåtervinningen är Batteriinformationsföreningen, ett samlingsorgan för alla med producentansvar för batterier.