Ny elektrisk loppis i Malmö – nu med mötesplats för ”elektriska polare”

Den 22 oktober kan du återvinna, köpa, sälja eller dela elektronik på S:t Knuts Torg i Malmö. Batteriåtervinningen följer upp succén från förra vintern med ytterligare en elektrisk loppis i Malmö. Då deltog 6 000 personer och förhoppningen är att locka ännu fler denna gången.

- Elavfall är den avfallssort som växer snabbast i världen. Det behöver vi göra något åt. Svenska hushåll har i genomsnitt drygt 5,5 kilo batterier och elprylar liggandes hemma, prylar som skulle göra sig bättre som återvunna resurser än oanvända i en byrålåda. Nu gör vi det lätt för Malmöborna att återvinna, sälja eller dela sina prylar, säger Micaela Westerberg, kommunikationschef på Batteriåtervinningen.

Nytt på loppisen är att det kommer att finnas möjlighet för deltagarna att bli ”elektriska polare” och skapa delningspooler för elprylar, till exempel en skruvdragare, en högtryckstvätt eller en glassmaskin.

- Vi vill visa hur enkelt det är att bidra till en mer hållbar utveckling. Det första man kan göra är att dela med sig av saker som man behöver ibland men som andra också kan få glädje av. Det som man vill bli av med kan man sälja eller – om det inte fungerar – återvinna. På så sätt minskar vi behovet av att bryta nya metaller som är kostsamt både ekologiskt och ekonomiskt, säger Micaela Westerberg.

Precis som vid den tidigare loppisen arrangeras en mängd olika aktiviteter under dagen på S:t Knuts Torg.  Alla som deltar bjuds på soppa. Det blir även elektro-DJ:ar, Electric Boogie-skola och Sveriges mest lysande elbil. Med andra ord – kul för hela familjen.

Vad: Elektrisk loppis

Tid: Lördagen den 22 oktober, kl 11.00-16.00

Plats: S:t Knuts Torg, Malmö

För mer information, kontakta:
Micaela Westerberg, kommunikationschef Batteriåtervinningen, 08-545 216 89

Batteriåtervinningen arbetar med att informera och tipsa allmänheten om hur man kan återvinna batterier och elprylar med inbyggda batterier. Målet är att öka återvinningen och därmed bidra till att minska påverkan på miljön. Ansvarig för Batteriåtervinningen är Batteriinformationsföreningen, ett samlingsorgan för alla med producentansvar för batterier.