Elektrisk loppis på Södermalm den 23 januari

Batteriåtervinningen följer nu upp förra vinterns succé med elektrisk loppis på Södermalm i Stockholm. Den 23 januari arrangeras nästa loppis och förhoppningen är att slå förra vinterns notering på 10 000 besökare och 1,5 ton insamlade batterier och elprylar.

- Batterier och elprylar med inbyggda batterier innehåller metaller som är viktiga naturresurser. Ju mer vi återanvänder och återvinner, desto mindre nya metaller behöver vi bryta. Det sparar på jordens resurser, säger Micaela Westerberg, kommunikationschef på Batteriåtervinningen.

På loppisen arrangeras en mängd olika aktiviteter. Förutom att köpa, sälja och skänka elprylar, bjuds alla som återvinner på soppa. Det blir även elektro-DJ:ar, Electric Boogie-skola, mekatronik-hack och Sveriges mest lysande elbil.
Med andra ord – kul för hela familjen.

- Förra årets loppis visar att det finns ett enormt intresse för att återvinna. Det är också ett bra tillfälle att göra ett elektriskt rens hemma efter jul, säger Micaela Westerberg.

De svenska hushållen förvarar totalt 23 000 ton förbrukade batterier och elprylar. Om de kom in till återvinning skulle det räcka till att tillverka 135 miljoner nya mobiltelefoner.

- Batterier och elprylar är det effektivaste du kan återvinna eftersom en stor del kan återanvändas och återvinna igen och igen, säger Micaela Westerberg.

Vad: Elektrisk loppis

Tid: Lördagen den 23 januari, kl 12.00-16.00
Plats:
Katarina Bangata (Bondens marknad-stråket), Södermalm, Stockholm

För mer information, kontakta:

Micaela Westerberg, kommunikationschef Batteriåtervinningen, 08-545 216 89

Boka gratis bord efter först till kvarn-principen på: loppis@batteriatervinningen.se