BATTERISÖKANDE HUNDAR PREMIÄRSNIFFAR HEMMA HOS MAGDALENA GRAAF OCH DOGGE

I svenska hem döljer sig 25 miljoner mobiltelefoner och vart tredje sålt batteri återvinns inte. Nu satsar Batteriåtervinningen på specialtränade hundar och kändisfilmer för att få svenskarna att bli bättre på batteriåtervinning.  

Under våren har hundarna Joy och Mr Big specialtränats för att spåra batterier. De är i dag världens första batterihundar. Nyligen fick de svenska kändisarna Magdalena Graaf och Dogge Doggelito hembesök av superjyckarna. Det dokumenteras i två kortfilmer som tar upp problemet med batterier som inte återvinns och visar typiska batterigömmor i våra hem.  

I dag släpps den första filmen i sociala medier. Mammaprofilen Magdalena Graaf får fyrfota hembesök och såväl gamla leksaker som bortglömda mobiltelefoner nosas fram ur lägenhetens gömmor. 

Micaela Westerberg, kommunikationsansvarig på Batteriåtervinningen, kommenterar satsningen: 

- Jordens resurser är inte oändliga, och även om vi svenskar är duktiga på att återvinna batterier behöver vi bli bättre. Många tänker inte på att flera av de elprylar som finns i hemmen även innehåller batterier som kan återvinnas. Vi hoppas att filmerna kan vara en påminnelse om att även mobiltelefoner och mindre elprylar ska in i kretsloppet igen. 

Filmerna har regisserats av komikern David Sundin. 

Klicka här för att se film

 

Kontakt

Micaela Westerberg, kommunikationsansvarig Batteriåtervinningen, 08-545 216 89, micaela@batteriatervinningen.se